Η κατανάλωση βιολογικών προϊόντων θεωρείται εδώ και καιρό ως ο τρόπος αποφυγής της κατανάλωσης φυτοφαρμάκων. Τώρα, ένας καθηγητής του Χάρβαρντ έρχεται για να καταρρίψει αυτή την άποψη, καθώς ισχυρίζεται πως όλα αυτά είναι ψέματα. Ο Robert Paarlberg, αναπληρωτής καθηγητής στο Πρόγραμμα Επιστήμης Βιωσιμότητας της Σχολής Κένεντι του Χάρβαρντ, δήλωσε ότι η κατανάλωση βιολογικών προϊόντων δεν είναι απαραίτητα καλύτερη. Μιλώντας στην εφημερίδα Harvard Gazette, ο Paarlberg δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που να δείχνουν ότι τα βιολογικά καλλιεργούμενα τρόφιμα είναι πιο θρεπτικά ή πιο ασφαλή για κατανάλωση», επικαλούμενος μελέτες που έδειξαν αμελητέες διαφορές μεταξύ τροφίμων που έχουν ψεκαστεί με φυτοφάρμακα και βιολογικών προϊόντων. Αναφέρθηκε σε μελέτη του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ του 2012, η οποία δεν διαπίστωσε «πειστικές διαφορές μεταξύ βιολογικών και συμβατικών τροφίμων, όσον αφορά το θρεπτικό περιεχόμενο ή το όφελος για την υγεία». Ο όρος «βιολογικά» αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες καλλιεργούν ή επεξεργάζονται τρόφιμα, όπως φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά και δημητριακά, και πρέπει να πληρούν κάποιες […]
Πηγή άρθρου
Newsbeast
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.